Site icon GemiTrafik.com

Denizcilik ile ilgili COVID-19 duyuruları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdülüğü’nün 22 Nisan’da yayınladığı, denizcilik sektöründeki tüm COVID-19 ile ilgili önlem ve yeni uygulamaların topluca verildiği basın açıklaması aşağıdaki gibidir;

Korona Virüs (Covid-19) Salgını İle Mücadele Kapsamında Denizcilik Sektörü İçin Alınan Tedbirler

Çin Halk Cumhuriyeti’nde ortaya çıktıktan sonra tüm dünyaya ve ülkemize yayılan Korona Virüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında Denizcilik Sektörü için alınan tedbirleri içeren Genelgeler Bakanlığımızca hazırlanarak Liman Başkanlıkları ve sektöre duyurulmuştur.

Alınacak tedbirlerle risk faktörleri minimize edilerek Covid-19 mücadelesinin sürdürülmesi ile üretimin, istihdamın ve uluslararası ticaretin devam etmesi için temassız deniz taşımacılığının idamesi her zamankinden daha fazla önem arz etmektedir.

Genel Müdürlüğümüz tarafından alınan tedbirlerle korona virüs salgını ile etkin şekilde mücadele edilirken diğer taraftan ticaretin aksatılmadan sürdürülmesi hedeflenmektedir.

Bu amaçla, diğer ilgili kurumlarla koordinasyon halinde, Korona Virüs Bilim Kurulu, Uluslararası Denizcilik Örgütü ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından yayınlanan tedbir ve tavsiye kararları hassasiyetle takip edilmekte, bu kapsamda gerekli tedbirler ivedi şekilde alınarak sektöre ve vatandaşlarımıza duyurulmaktadır.

Alınan tedbirlerin ana başlıkları;

olarak belirlenmiş olup alınan tedbirler aşağıda sıralanmıştır.

Limanlarımıza Gelen Gemiler İle İlgili Tedbirler

Ticaretin Devamlılığına Yönelik Tedbirler

Liman Başkanlıklarındaki Teması En Aza İndirmek ve Denizcilik Sektörünün Salgından En Az Etkilenmesini Temin Amacıyla Alınan Tedbirler

Exit mobile version