Site icon GemiTrafik.com

YUSUF CEPNIOGLU gemisi Mikonos’da karaya oturdu!

Furkan Denizcilik‘e ait Türk bandıralı 1995 Almanya yapımı 116m boyunda 6928DWT‘lik konteyner gemisi YUSUF CEPNIOGLU (IMO: 9119646) Yunanistan’ın Mikonos adası kuzeyinde karaya oturmuş.

En son 4 saat öncesine ait AIS kayıtlarına göre gemi adanın kuzeyine doğru 12 knots hızla ilerleyip bodoslama adaya çıkmış gibi görünüyor!

Geminin durumu hakkında henüz bir bilgi yok ama bu sabah 8 gibi Atina‘dan yola çıkan 44m’lik Yunan AEGEON PELAGOS romorkörünün bölgeye tam yol ilerlediğine bakacak olursak ciddi bir durum sözkonusu.

Aliağa’dan Bizerte-Tunus limanına sefer yapmakta olan geminin karaya oturduğu bölgenin deniz haritası aşağıdaki gibi;

Geminin son durumunu gösteren fotoğraf  “Kyriakos Konstantinidis” tarafından çekilmiş..
Durum pek iyi görünmüyor..

Geminin daha geniş zaman dilimine yayılmış şekilde görülen seyir izi normalde Mykonos adasının Kuzey-Batı ucundaki feneri kerteriz alıp, adayı teğet geçme niyeti ile ilerleyen geminin sabah 04:30 sıralarında rotasından saptığı fakat vardiyadaki zabitler tarafından fark edilmediği için 12 knots’lık seyir hızı ile doğruca adaya çıktığı anlaşılıyor.

Son gelen haberlere göre gemideki 14 personel Yunanistan sahil güvenlik botları ve helikopterleri ile sağlıklı şekilde tahliye edilmiş.

Exit mobile version